RAJA Benelux werkt efficiënter door de palletbufferbanen van Westover en Easy Systems

RAJA Benelux was op zoek naar een efficiënte en snelle manier om op grote hoogte pallets te verwerken. Westover is samen met Easy Systems de uitdaging aangegaan om hier een goede en innovatieve oplossing voor te vinden die ook niet teveel plaats in beslag neemt.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

RAJA is dé Europese marktleider op het gebied van distributie van verpakkingen.

Op 7 december 2021 haalde RAJA Benelux, onderdeel van RAJA Groep, een nieuw record van 3000 zendingen per dag. Naast het grootste verpakkingenassortiment hebben zij een compleet assortiment met benodigdheden en apparatuur voor professionals. Op dit moment heeft RAJA Benelux 50.000m² opslagruimte met daar in 53.000 palletplaatsen. Eind 2022 komt hier zelfs nog eens 20.000m ² bij om de groei van meer dan 10% verzendingen per jaar te kunnen opvangen. Zo kunnen zij een nog betere partner zijn voor hun klanten zoals H&M, Balmain, Pfizer, Duvel en Bpost.

De ongewone maten vragen om ongewone oplossingen.

In de wereld van verpakkingen gaat het al snel over grote maten. RAJA was op zoek naar een conveyor voor op de mezzanine waarop pallets verwerkt kunnen worden met afmetingen tot 1400 x1400 mm. Westover pakt graag uitdagingen op die vragen om een innovatieve oplossing op het gebied van industriële automatisering. In Easy Systems vond Westover de partner die zonder problemen deze baan kon aanbieden.

Een palletbuferbaan was de juiste oplossing.

Westover en Easy Systems installeerden een palletbufferbaan waarin 2 draaitafels zijn geïntegreerd. Door middel van een groen of rood licht kan de operator op de begane grond zien waar hij de pallets kan afzetten of picken. Hierdoor hoeven operators elkaar niet te storen en kunnen zij blijven doorwerken. De draaitafels zorgen ervoor dat de pallets correct draaien om ze te kunnen scannen en dat ze goed staan om opnieuw te kunnen picken. Het systeem bestaat uit een korte en een langere bufferbaan. Afhankelijk van de behoefte op dat moment kunnen beide banen gebruikt worden voor af- en toevoer van pallets.

Het systeem maakt uitbreiding naar de toekomst mogelijk.

Door de sterke groei van RAJA is het belangrijk om niet alleen een efficiënte oplossing voor dit moment te treffen, maar ook mogelijkheden voor de toekomst te bieden. Het systeem wat Westover en Easy Systems bij RAJA hebben geïnstalleerd is zo ingericht dat dit ook kan. Niet alleen het systeem biedt mogelijkheden voor de toekomst, ook de samenwerking biedt perspectief. De samenwerking tussen RAJA en Westover was in het verleden al goed en ook dit systeem heeft dat weer bevestigd. Daarnaast verliep ook de samenwerking met leverancier Easy Systems vlekkeloos. “De toevoegde waarde van Easy Systems is dat ze meedenken bij projecten, ze denken niet aan puur producten verkopen, maar aan een oplossing vinden. Daar hebben Westover en Easy Systems elkaar in gevonden en zullen we elkaar in blijven vinden.” bevestigd Roy Ziermans, Sales Manager bij Westover.

Contact

Adres

MAC3PARK Oostervaart
Bronsweg 7
8211 AL Lelystad

Nederland

Contact

Privacy

Copyright

Algemene voorwaarden